Ik ben Marieke Boshuizen en woon samen met Jan, onze zonen, drie honden en een kat in Vlaardingen. Foto: Lies Ouwerkerk

Aan het einde van het jaar 2001 kwam de eerste BGV ons leven binnen wandelen. Na eerst heel veel informatie ingewonnen te hebben besloten we dat een Petit Basset Griffon Vendéen het beste in ons gezin zou passen. Na eerst bij Elvira Wempe in Spaarndam kennis gemaakt te hebben met dit ras waren we “verkocht”, dit was het helemaal. We kwamen op de wachtlijst en ongeveer een jaar later werden we de trotse eigenaar van de liefste, ondeugenste Petit die je maar wensen kunt! Ze heet “Doucette Chanou Murphy`s Pride”, afgekort: Chanou.

Chanou, onze kennelnaam houdster en eerste Petit, hebben we tot ons grote verdriet op 22 oktober 2013 in moeten laten slapen.

Twee jaar later kwam daar onze “grand” Djuna bij. Zij is geboren bij Jolanda Huisman en heet voluit:”Dolfie Framboise Du Greffier Du Roi”.

Chanou en Djuna waren vrij snel aan elkaar gewend en kunnen echt niet meer zonder elkaar. Chanou heeft Djuna voor het grootste gedeelte opgevoed. Dit was heel vermakelijk om te zien gebeuren.

In september 2007 kwam de petit “Promesse de Suede”, de roedel compleet maken. Sofie is een rood-witte teef en net als Chanou geboren bij “Murphy’s Pride”. In het begin vonden Chanou en Djuna haar maar een grote druktemaker. Inmiddels heeft ze door haar innemende gedrag de twee grote honden helemaal voor zich gewonnen.

Van het tweede nest van Sofie hebben we Penny aangehouden. Zij heeft eerst nog anderhalf jaar bij Elvira Tuerlings gewoond voordat ze terug kwam bij ons. We zijn ontzettend blij met dit altijd vrolijke, aanhankelijke, maar vooral lieve hondje. In 2012 werd ze ook nog eens clubkampioen!

Eind 2004 zijn wij serieus begonnen met fokken en hebben onze eigen kennelnaam aangevraagd. Het is geworden: “Chez Chanou”. Wij fokken zo nu en dan een nestje waarbij goed gelet wordt op het fokken van gezonde lijnen (goede gezonde combinaties van beide ouders) en bovendien letten we heel erg op type en karakter.